2008. május 26., hétfő

Első próbálkozás



Szandra vasárnap ebéd után nekiállt sütni. Ez nálunk nagy szó ám,mert általában a konyha közelébe sem megy .
Dupla csokis muffint sütött. Kicsit nyomi lett, több masszát kellett volna a formába tenni, de nem engedte, hogy segítsek. Az íze viszont nagyon finom.


Hungarian Sampler Sal 4.


Tegnap este elkészültem a magyar mintakendő negyedik részével. Siettem vele, mert a héten nagyon sűrű programom lesz délutánonként, nem igazán fogok ráérni böködni.
Ma szülői értekezlet, kedden sütnöm kell sütit (az iskolába), este pedig LEGIO taggyűlés (Falco szurkolóknak), szerdán délután fodrász, este kosárlabda bajnoki döntő 1. meccs, csütörtökön pedagógusnapi ünnepség a suliban (SZM szülőként kötelező a megjelenés). Péntek még képlékeny, de biztos lesz valami, szombaton kosárlabda, második meccs. Vasi döntő lesz, Falco- Körmend, nem kell az ország másik végébe utaznunk, szerencsére.
Mellette persze munka, család, és még várok 2 RR-t is. Szóval nem fogok unatkozni. :-)

2008. május 25., vasárnap

TEÁSKANNA RR



Ma befejeződött számomra a teáskanna RR. Legalábbis a hímzés része.
Csicsóné Melinda kendőjére hímeztem az almás kannácskát. Melinda, fogadd tőlem szeretettel.
Holnap küldöm is tovább, azaz vissza, mert Elzizi kimaradt, neki még hímeznie kell rá.
Ezzel még egy RR-t letudtam, már csak 3 van folyamatban, abból kettő a végéhez közeledik. De jó! Almás kannácska Melinda kendőjén.

Melinda kendője

2008. május 23., péntek

Ugye meglesz?????????????

Jaj csajok! Nem bírok magammal. A kedvenc csapatom a döntőbe jutásért játszik Székesfehérváron, teljes játékvezetői ellenszéllel, és én nem lehetek ott. Szandrám fontosabb volt ma, de a tánc már véget ért.
Most 2 perc van hátra a meccsből, és 5 ponttal vezetünk. Ugye meglesz?????????????
A Nyugat-rádiót hallgatom, és teljesen a hatása alatt vagyok Pál T. Gábor helyszíni közvetítésének.
Már nem tudok nyugodtan ülni , rágom a körmömet (fúúúúj), és üvöltöm a "Mindenki Szombathelyi!!!!!!!" szlogent, ami a rádióból kihallatszik.

1.17 perc van hátra, és 12 ponttal megyünk. Jaaaaaajjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!

IGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNNNNN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Bocsi csajok!!!!!!!!!!

Táncbemutató





Szandrám lassan 6 éve tanul társastáncot egy művészeti iskolában, itt a városban. Minden év végén rendeznek egy estet, ahol bemutatják, mit tanultak.
Ma este lesz a bemutató, ahol szamba, és cha-cha-cha formációt fognak táncolni. Tegnap este hazahozta a ruháját is, és most az előbb fel is próbálta. Gyorsan készítettem róla pár fotót, hogy megmutathassam. Természetesen ott is fényképezni fogok, ott már lesz smink, és egyebek.
Szóval ő az én kis-nagylánykám:

2008. május 22., csütörtök

Hungarian Sampler Sal 2-3.







Végre elkészültem a magyar mintakendő második, és harmadik részével. Igaz, mire kész lett, már megkaptuk a negyedik részt, de már elkezdtem azt is, nem leszek csúszásban. A nevem kezdőbetűin sokat gondolkodtam, mit is írjak. Akikkel együtt böködök az RR-ekben, tudják, hogy nagyon hosszú nevem van. Négy betű nem fért volna ki, tehát rövidítettem. Muszáj volt. :-) Tehát a férjem vezetékneve (a lánykori egyik vezetéknevem is így kezdődik), és a keresztnevem kezdőbetűi kerültek a kendőre. Ma és holnap még azt böködöm, a szombatom és vasárnapom pedig Csicsóné Melinda teáskannájára van szánva. Ezt ma hozta a postás, és hétfőn szeretném továbbküldeni. Rosszabbul áll, mint gondoltam, eddig 4 kannácska van rajt. Ha Melinda kannája elkészül, végre azt az RR-t is letudtam. Talán utána lesz időm a mór lányra, mert nagyon elhanyagoltam szegényt. Hónapok óta egy öltést sem böködtem rajt.
De ami késik, ........

2008. május 19., hétfő

RR-ek






Claudius blogján olvastam egy érdekes bejegyzést a kommentekkel együtt. Gondolom gyanítjátok, hogy az RR-ekről volt szó, és egy emberkéről, aki a többieket semmibe véve saját szabályokat szab magának. Nos, engem szerencsére időben figyelmeztettek, hogy vele vigyázzak. Már nem is igázán tudom, hogy ki volt, de köszönet érte. Ha indult egy RR, amit szerettem volna, de láttam, hogy ő is benne van, inkább hagytam az egészet.
Beléptem pár RR-be, szám szerint 6-ba, úgy gondoltam, ennyivel még elbírok. Aztán elmentünk nyaralni, és történt valami az xszemesen, amit máig nem igazán értek. Ennek a bizonyos embernek a keze benn volt a dologban, de egy csomó hozzászólást módosítottak, vagy töröltek, mire hazaértem, tehát csak elbeszélések alapján vagyok képben. Annyit azonban sikerült az illetőnek elérnie, hogy nem hímezhettem együtt Gáborral, Judittal (mijuti), Magdival (Fóka).
Ennek ellenére elkezdtem a hímzéseket, több- kevesebb sikerélménnyel.
Eddig egy ért véget, ahol visszakaptam a kendőmet, a téli képes. Itt is volt egy notórius késő, akit később ki is hagytunk. Ezt 16 éves létére, minősíthetetlen hangon, és módon számon is kérte tőlem. Pont tőlem, aki rengeteg kendőt 1 nap alatt hímzett ki, hogy az ő lemaradását behozza. Aztán persze Korena is bekavart, és szegény Ayla még mindig várja a kendőjét.
A Popcorn macis eleve lassú RR-nek indult, és többé- kevésbé sikerült is kordában tartani.
Én már befejeztem a hímzést, mindenki más az utolsó macit készíti. Már csak az anyagomat várom, talán egyszer majd megkapom, és elkészíthetem belőle a megálmodott ágytakarót.
A Newton macis RR kisebb késésekkel, de halad, már csak 2 macit kell hímetnem, ebből egyet talán már a héten kapok. Itt is Korena kavart be egy kicsit, mikor már hónapok óta ült a kendőkön, fogta magát, aztán kilépett. Tehát, ha visszaér hozzám a kendőm, még helyette kell hímeznem.
Teáskanna RR, amit "megörököltem" Korena kiválásával: halad-haladgat. Hárman már visszakapták a kendőjüket, de van olyan emberke, akinek még csak 3 kanna van az anyagán. Mondjam esetleg, ki ült rajt, vagy egyértelmű? Itt is 1-1 délután alatt hímzek ki egy mintát, hogy hozzuk már be a lemaradést. Már csak Csicsóné Melinda kendőjére kell hímeznem, a héten várom, és ígérem Melinda, hogy sietni fogok. Aztán várhatok a terítőmre.
JJ angyalos RR: kapásból úgy indult, hogy az egyik csajszi Bfg hónapokig ült egy kendőn, és a füle botját sem mozdította. Már csak egyre kell hímeznem , de nem tudom, mikor ér majd hozzám, mert most van egy másik gyűjtögető emberke, akinél már 3 anyag van hónapok óta. Mindegy, karácsonyra majd csak visszaér.
13 szépség RR: elég jól halad, kettesével várjuk össze az anyagokat, és úgy postázunk. Utoljára márciusban hímeztem, de a jövő héten talán kapok anyagot.
Nos ennyi. Gondolom sejtitek, hogy az én véleményem is az, hogy soha többé RR. Én a lelkemet kiteszem, próbálom úgy intézni a dolgaimat, hogy ha kendőt várok,akkor egy héten belül tovább tudjam küldeni. Mások meg viccet csinálnak a határidőkből, és arra sem képesek, hogy legalább szóljanak, hogy bocsi, késni fogok.

Na, ezek után mutatom az elkészülteket.
Newton macis, Gyöngyesz anyagán.

Manogabi teáskannája.

Gaáledina angyalkás terítője.

Végül pedig a Mary Poppins SAL.

2008. május 18., vasárnap

Újra van gépem



Végre, majdnem egy hónap után visszakaptam a laptopomat. Ennek nagyon örülök. Üröm az örömben, hogy nem sikerült megjavítani. Szerencsére nem a géppel van baj, "csak" a műanyag ház van darabokra repedezve/ törve. Típushiba, de egyenlőre nincs alkatrész. Addig is, amíg megjön az alkatrész, hazahoztam, hogy ne álljon a szervizben csak úgy.
Így talán gyakrabban tudok jelentkezni itt, és a többi hímzős fórumon, nem szorulok Szandrám gépére.
Közben hímezgettem is, bár többnyire csak RR-eket, és elkészültem a Mary Poppins SAL-lal is.
Ralina, még egyszer nagyon köszönöm. A képeket még nem volt időm feltölteni a gépre, de ígérem, mutatni fogom.
Még kevesebb időm van hímezni, mint eddig. Hát persze, hogy a kosárlabda miatt. :-)
Elkezdődött a rájátszás, 2-3 naponta meccsekre járunk. Első körben a legmesszebbre lévő csapatot, Nyíregyházát kaptuk ellenfélnek. De nem rettentett el a közel 500 km, elautóztunk odáig, és kiszurkoltuk a továbbjutást. Következő hétvégén szünet volt, ezt kihasználva elmentünk Somogybabodra, az Off-road fesztiválra. Por, benzingőz, dagonya....., jó volt, de nem az én világom.
Tegnap Székesfehérváron voltunk, és bizony kikaptunk. :-( Fáj a vereség, de talán még időben jött a pofon, és észbekap a csapat. Muszály lesz.

Közben történt velem egy kisebb baleset is. Ha azt vesszük végződhetett volna rosszabbul, így rándulással, és zúzódásokkal megúsztam a dolgot. A buszunk elé kihajtott egy autó, a busz vészfékezett, és mindenki esett, aki a buszon utazott. Köztük én is. Most kék- zöld vagyok, fáj mindenem, de örülök, hogy ennyivel megúsztam. Ennek köszönhetem, hogy ma egy teljes délutánt hímezhettem, ugyanis fáj minden mozdulat. Mivel most nincs nálam RR, egy SAL-t böködök, a magyar mintakendőset. Holnap azt is lefotózom, és utána mutatom.