2008. július 30., szerda

Erdőn jártunk, .....


.....vargányáztunk.
Munka után az egyik barátom becsábított a nárai erdőbe. Mielőtt bárki rosszra gondolna, gombázni mentünk. A múlt heti sok eső, és a mostani meleg nagyon kedvez a gombáknak.
Vargányára mentünk, és ennyit sikerült találnom. Holnap fincsi tejfölös vargányát eszünk nokedlivel, és kovászos uborkával ebédre.
Nagyon szeretjük az erdei, és a mezei gombákat. Már van a fagyasztóban kb 5 kg tyúkgomba, és a mezei csiperke is gyűlik szorgalmasan. Ezekért nem kell messzire mennem, anyáék házánál, a telken rengeteg terem. Az ízét össze sem lehet hasonlítani a termesztett csiperke ízével, mert a mezei egyszeűen isteni.

2008. július 29., kedd

Mirabilia tündérkém




Nyaralás alatt végeztem a tündérkémmel. A rossz idő miatt volt elég időm hímezni, igaz, néha annyira borult volt, hogy nem láttam az anyagon a lyukakat, ahová bökni kellett.
Mikor nem esett, a teraszon hímeztem, esőben pedig ültem a teraszajtó előtt a szőnyegen , mert csak ott láttam rendesen.
Elkészült 3 nap alatt, a gyöngyözés kivételével. Azóta már a gyöngyök is rákerültek, Szandrám már el is vitte a nővéremhez kereteztetni.
Fényképet vasalás előttit tudok mutatni, sajnos elég gyűröttet. Ha be lesz keretezve, természetesen fotózom, és megmutatom.

Nagyon jó volt hímezni, azt hiszem hamarosan magamnak is elkészítem.
Most már csak a leendő tulajdonos reakcióját várom nagyon kíváncsian.

Popcorn RR







Míg nyaraltunk, hazaérkeztek a macikáim. Simán, elsőbbségivel, szegény postás nem tudott vele mit csinálni, az amúgy is vaskos borítékot belegyürte a reklámújságokkal megtömött postaládába.
Szegény jót akart, tudta hogy hímzés, nem akarta, hogy kilopják. Szerencsére szerdán nővérem öntözött, és kiszabadította a macikáimat.

Szeretném megköszönni itt is mindenkinek a munkáját: Adélnak, Vkáginak, Claudiusnak, Aranymandalának. Köszi csajok!

Változtattam az eredeti elképzelésemen, nem ágytakaró, hanem falvédő készül majd a macikákból.
A kivitelezés egy kicsit később, most először Zsuzsa árva gyerkőceinek készítek ajándékokat.

2008. július 28., hétfő

Díjat kaptam


Nagy meglepetés várt itt, a blogomon, mikor hazaértünk nyaralásból. Díjat kaptam 3 emberkétől:
Csillától
Ercsutól
Melindától

Nagyon jól esett, hogy gondoltatok rám, pedig a blogom még hagy kivetni valót maga után.
Nagyon szépen köszönöm!

Feladatom a következő:
1. Kiteszem a logot a blogomra.
2.Kiírom annak a személynek(jelen esetben személyeknek) a nevét és blogját,akitől kaptam.
3.Megnevezek 5 blogot
4.Belinkelem a választott blogokat.
5.Üzenetet hagyok a jelöléseikről a blogjukban.

A jelöltek közt egy emberke van, aki számotokra ismeretlen. Ő Démétér, akinek a blogja ilyenkor "nyári álmot" alszik, de télen felébred, és fantasztikus dolgokat alkot.
A többiekről azt hiszem nem kell bővebben írnom, mindenki tudja, miért érdemelték ki a díjat.

A jelöltjeim:
Démétér
Nina
Ralina
Évi
Edige



Hurrá nyaralunk!!!!!






Egy hetet töltöttünk egyik kedvenc balatoni kis falunkban, Balatonmáriafürdőn. A házat már rég lefoglaltuk, és bíztunk abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk. Az előrejelzésekből már sejteni lehetett, hogy strandidő nem lesz, ezért hajózásokat ( Keszthely, Szigliget, Badacsony, ...), és különböző kirándulásokat terveztünk vonattal, és persze gyalogosan. Nyaraláskor sosem használjuk az autót, autózunk év közben úgyis eleget. Ilyenkor a Nubira is pihen a nyaralónk udvarán.
Ennyire rossz időre, mint múlt héten volt, nem számítottunk. Napközben 12 fok, szakadó eső, óriási szél. 3 napig szünetelt a hajóforgalom, nem tudtunk kirándulni. Ha esetleg elállt az eső, sétáltunk nagyokat.
Úgy jöttem haza egy hét után, hogy a lábujjamat sem dugtam bele a Balatonba. Hímeztem, elkészült a tündérkém, kiolvastam mind a két könyvet, és jó sokat pihentem. Csabi szinte végigaludta a napokat, Szandrám pedig kiolvasta a kötelező olvasmányt.
Ízelítőül pár fénykép a viharról.

2008. július 18., péntek

Újabb balul sikerült RR

Ezúttal a Popcorn macis.
Már csk egy hímzés kellett volna rá, az utolsó, de a csajszi hónapok óta (január) ült a kendőmön.
Most jelentkezett, és közölte, hogy továbbküldi hímzés nélkül. De könyörgöm, akkor miért várt eddig???????????????
Ezt egyébként megtette az összes RR-ben, amiben benne volt. Nyqnq (Orsi) az illető.


Közben a JJ angyalos RR-ben is történtek (vagy nem történtek ) dolgok.
Henrietta lakására elment az egyik csaj, visszakérni a kendőinket. Sajnos nem járt sikerrel ugyanis a megadott címen nem lakik senki. Üres lepukkant kéró, csak 2-3 hetente megy az illető szellőztetni. (Mindezt a szomszéd nénitől tudjuk.)
Mivel arra az anyagomra azt hiszem keresztet vethetek, a csajok olyan aranyosak, hogy újra hímeznek nekem. Nyaralás után indítom az újabb kendőt.
Henrietta szép nagy terítőjét persze készre hímezzük, de nem kapja vissza. Pont jókor jött Zsuzsa felhívása. Ha elkészült, oda fogjuk elküldeni. :-)

Petal Fairy ismét


Mutatom a tündérkém akuális állását. Haladok, haladgatok.
Megint csak vakuval fotóztam, ugyanis ömlik az eső, teljesen besötétedett. Nem tudom látszik-e rajt a két kicsi folt, a csajok gyönyörködtek benne, és közben lecsokizták. Mindegy, mosásnál kijön, de azért nem örültem neki. :-(
10 napom van arra, hogy befejezzem, szerintem menni fog. Jövő héten nyaralunk, természetesen viszem magammal, egy másik hímzéssel együtt. Mivel a leendő tulajdonos is velünk lesz, csak titokban fogom hímezni, hogy ne lássa. Elviszem magammal a készülő kézimunka táskámat, mert azt meg furcsállaná az illető ha nem böködök semmit. Így hát két hímzés utazik velem a Balatonra.
Jövő héten úgysem lesz valami fényes idő, azt hiszem lesz időm böködni.
Persze könyvet is viszek magammal, ugyanis imádok olvasni. A Csokoládé, és a Csokoládécipő a két kiválasztott. Talán kitart egy hétig, ha nem majd ott veszek valami olvasnivalót még.

2008. július 16., szerda

Newton macis RR



Befejeztem végre ezt az RR-t is. Nagyon szerettem hímezni, de ez az utolsó kendő (Türlivirli tulajdona) kész kínszenvedés volt. Az anyag 14-es aida volt, és 3 szállal kellett rá hímezni.
Én pedig nagyon nem szeretem a 3 szálas hímzést. Míg készült, folyamatosan bíztatni kellett magamat, hogy ne tegyem félre, mert akkor sosem lesz kész. Ráadásul nagyon kicsi volt az anyag ráhagyása, alig tudtam megfogni. A második képen látszik is, mennyire a szélén van a minta.
De az a lényeg, hogy készen van, ezen is túl vagyok.







2008. július 12., szombat

Petal Fairy


Mutatom a tegnap esti állást. Sajnos lassabban haladok, mint gondoltam, ezer más dolgom van, nem igazán érek rá hímezni. De amire kell, biztos elkészül.
Tegnap elvittem megmutatni a nővéremnek, és ha már ott voltam, választottam hozzá képkeretet is. Kriszti lemérte, hogy mekkora lesz a kép kész mérete, megrendeli hozzá a keretlécet, meg is csinálja a keretet, és ha készen leszek vele, akár az utolsó pillanatban is készre tudja csinálni.
De jó is, ha van a családban egy képkeretező. :-))))

2008. július 11., péntek

A szökés


Van nekünk két egy éves degu kislányunk, Lili és Lulu. Aranyosak, tündériek, imádnak enni, a ketrecükön lógni, és mindent megrágni. Két hete vetük nekik egy hiper-szuper 4 szintes ketrecet,
mászókákkak, házikóval, 2 "mókuskerékkel", beépített etetővel, itatóval. Nagyon jól érezték magukat már az első pillanattól a ketrecben, élvezték a nagy mozgásteret.
Nos, ma este a csajok új nevet kaptak. Egyikük lett Lincoln Burrows, másikuk Michael Scofield.
Ugyanis a szép , 2 hetes ketrecükön módszeresen rágtak egy olyan helyen, ahol mi nem láttuk egy akkora lyukat, amin éppen kifértek. Szó szerint kirágták a ketrec alján a műanyagot.
Szandrám egész nap strandon volt 8 órára, zárásra mentem érte. Mikor indultam, még benn voltak a ketrecben. Aztán, mikor hazaértünk, nekiálltam sárgabarackot befőzni. Egyszer csak a konyhabútor alól kukucskált ki Lilike. Kiabáltam a többieknek, hogy megszöktek a csajok, de azt hitték, félreláttam. Na, utána kezdődött a műsor. Lilikét a konyhán viszonylag könnyen ,fél órás hajsza után sikerült elkapnom.
Luluka a hálóba vackolta be magát az ágy, utána pedig a hímzős szekrénykém alá. Na, ő volt a nehezebb ügy. Kb egy órát kínlódtunk, mire sikerült elkapni.
Most a régi ketrecükben vannak, az újat pedig visszaviszem a boltba. 14 rugót fizettünk érte nehogy már 2 hétig se bírja. Kíváncsi leszek, mi lesz a bolt reakciója.

A sárgabarack befőzés pedig holnapra maradt. :-(

2008. július 7., hétfő

Mirabilia: The Petal Fairy




Nos, akkor mutatom a tündérkémet, amit anyósomnak készítek névnapjára. Fehér Hubert vászonra hímzem, amit utólag valószínűleg egy kicsit márványozni fogok egy kis sárga festékkel.
Harmadik napja hímzem, és egyenlőre elég jól haladok. Mutatok fázisfotókat, szombat, és vasárnap esti állás, illetve a mai, de ma még böködni szeretnék.
Először a ma esti állás:
A vasárnapi:



És végül a szombati:
A színek nem az igaziak, mindhármat vakuval fotóztam.
Közben megérkezett ma a Newton RR-ben az utolsó kendő, azt még a hétre beiktatom, és azon is túl leszek végre. :-)

2008. július 4., péntek

Kézimunka táska SAL 3.



Elkészült a táskám második részlete. Sajnos elég sokat kellett bontanom, mert későn vettem észre, hogy nem jó a minta, egy sor hiányzott belőle. Aztán kicsit félre is tettem, mert a bontás elvette a kedvemet. Végül erőt vettem magamon, és befejeztem. Már alig várom a következő részt, bár most lesz sürgősebb munkám is. Anyósom névnapjára (júl.29.) szeretnék egy Mirabilia tündérkét hímezni. Már összeszedtem a fonalakat, a hiányzókért Csabim holnap belép a kézimunka boltba. :-)
Pedig annyira nem szeret odajárni a drágám. Mindent felírtam neki, csak a papírt kell odaadnia az eladó csajnak. De szó nélkül elmegy, mert az anyukájának készülő képhez kell a fonal. Én ugye dolgozom, mint minden szombaton, nem tudok menni.
A táskám következő részét pedig majd a Balatonon fogom hímezni . :-)