2008. szeptember 22., hétfő

13 szépség RR


Az RR-ben Csilla kendője érkezett hozzám, amire a 8. szépséget hímeztem. Egy kicsit sokallottam a 2 szállal való hímzést erre az anyagra, de Csilla ezt kérte, tehát így hímeztem.
Aztán továbbítottam Türlivirlinek, és izgultam addig a csomagért, amíg Türlivirli nem telefonált, hogy megkapta.

Mór lány


Az elmúlt két hétben elég sűrű programom volt. Nem igazán értem rá blogolni.
Lassan elkezdődik a kosárlabda bajnokság, felkészülési tornák, meccsek zajlanak, és nekünk ugye ott a helyünk. :-)))
De azért volt időm hímezni is. Elkészültem ma délelőtt a mór csajszival,már csak egy kis kontúr hiányzik, azt még ma este belebököm. Szerettem hímezni, de ilyen lassan még nem készültem el egy hímzésemmel sem. Valamikor februárban kezdtem, de sok- sok RR, és egyéb sürgős hímezni való jött össze. Így 10 hónapig tartott, de volt úgy, hogy 3-4 hónapig hozzá sem nyúltam.
De elkészült, és ez a lényeg. Mosás, vasalás után az arab csajommal együtt viszem nővérkémhez, és választunk nekik valami szépséges keretet.

2008. szeptember 7., vasárnap

NINA





Pénteken megérkezett hozzánk az új családtag, akit múltkor már megmutattam.
Ő Szigetközi Boros Nina, aki már 8 hetes.
Nagyon okosan viselkedett, mikor meghoztuk, egyáltalán nem sírt, csak éjszaka nem akar aludni a drága. Átlag 2 óránként felkel, és akkor rosszalkodik egy kicsit, majd újra elalszik.
Azóta nagy a jövés- manés nálunk, mindenki Ninát akarja megnézni, ő pedig élvezi a nagy sürgés- forgást.

Közben a héten megvarrtam a neszesszereket, már csak le kell szálaznom őket, és küldöm Zsuzsának.

Megérkeztek a DMC fonalaim is Edit segítségével. A sok RR miatt kicsit megcsappant a DMC készletem, azokat a szímszámokat pótoltam. Megmutatom a fonalakat is.

2008. szeptember 1., hétfő

Iskolakezdés


Ma reggel újra iskolába ment Szandrus.Tegnap már készülődött, pakolt, ruhákat próbálgatott, nagyon- nagy lázban volt. Ma reggel viszont alig tudtam kiimádkozni az ágyból. Még 5 percet, még 2 percet, és így tovább.....
Az utolsó évét kezdi ebben az iskolában, most nyolcadikos. Tegnap elbeszélgettem vele, hogy idén komolyan kellene venni a tanulást, mert félév után itt lesz az iskolaválasztás, a továbbtanulás nagy - nagy dilemmája. Megvolt a nagy fogadkozás, és egyenlőre igen nagy a lelkesedés, csak azt nem tudom meddig. Jó volna egy kicsit javítani a tavalyi 4,3 -as átlagon.
Meghozta az órarendjét , futtában rápillantottam, és elég tűrhetőnek tűnik.
Aztán még elmentünk délután kosaras cipőt venni , mert kinőtte a tavalyi edzőcipőjét.
Már össze sem merem számolni, eddig menyit költöttünk, de jóval 50 000 Ft felett vagyunk.
Ennyit az ingyenes oktatásról.