2008. február 4., hétfő

Újra itt







Elnézést kérek mindenkitől, akik eddig is be- bekukkantottak hozzám, hiába. Több helyről is kaptam visszajelzést, hogy eltűntem, ennek oka is van, de erről később.
Nem lustálkodtam , hímeztem, többnyire RR-eket, de elkészült az arab csajszim, és a mór lánynak is nekiálltam, bár az lassabban halad, mint szeretném.
Mutatom a képeket.
Az angyalkás RR-ben Kriszti 18 -as rusztikus aidájára készült ez a két angyalka.

Ezután Henrietta terítője következett, szintén az Angyali RR-ben. Nagyon jó volt rá hímezni, jó nagy volt, hímzés közben jól betakart a hideg téli estéken.

A teáskanna RR-ben Ditke kendőjére hímeztem. Ha kész lesz, lamináltatni fogja, pokát, és tányéralátét készül majd belőle.

Következett a Popcorn macis RR. Itt Adél kendőjére böködtem egy szánkózós macikát.
Nem is tudom, miért ezt választottam. Talán azért, mert nálunk is pont akkor esett a hó, illett a hangulatomhoz. Ezzel zártam a 2007-es évet.

2008 első hímzése a saját kendőm , az induló 13 szépség RR-ben. 25-ös vászonra, 1 x 1 szálon készült. Olyan kis finom lett így a minta, bár biztosan csuklani fogok, ha a többiek hímzik majd.

Ezután érkezett hozzám a Macis RR-ben Korena kendője. Ehhez nem fűzök hozzá semmit, akik velem , és Korenával hímeznek, azaz már csak hímeztek az RR-ekben, tudják, hogy miért.

Megint szépséges kendő következik, először Rzoé anyagán, egy érdekes színválasztással. Ez a melírozott sárga Anchor nem a legjobb választás, de a kontúr dobott rajta valamit. Lényeg, hogy Zoénak tetszik.

Ezután pedig Ditke kendője következett. A csajszi hajával/ kalapjával megküzdöttem. A Jézus fej óta nem hímeztem ennyit feketével.

Azt hiszem ennyi elég volt az RR-ekből. Most már 3 hete nincs nálam semmi, mindenhol előre dolgoztam.
Mutatnám még az arab csajszimat, amikor elkészült, mosás, és vasalás előtt.
Sajnos azóta sincs bekeretezve, nem jutottam el a nővéremig, hogy keretlécet válasszak neki.


És végül az ok, akik miatt egyre kevesebb időm van hímezni.
Annyit előljáróban tudni kell rólam, hogy mindig is nagy kosárlabda rajongó voltam. Helyi csapat nem lévén, a szomszéd városkába Körmendre jártam kosármeccsekre. De mióta Szandrám megszületett (13 éve), nem jártam meccsen. Csabim, és Szandrám rendszeresen kimentek a helyi csapat meccseire, én meg itthon böködtem addig. Januárban, mikor a féléves bérleteket lehetett megvenni, hirtelen elhatározásból azt mondtam, hogy nekem is vegyenek egyet. És azóta kosármeccsre járok. Újra magával ragadott a hangulat, nem is tudom, hogy miért nem mentem idáig. A vidéki meccsekre is elkísérjük a csapatot, amely nagyon szépen menetel, vezeti a bajnokságot, nem is kis előnnyel, és a Magyar Kupában is a legjobb 8 között van már.
Ők a Falco KC, a szombathelyi kosárcsapat. :-)

2 megjegyzés:

Melinda írta...

Örülök,hogy megint olvashatlak,nézegethetlek!
Van mit!
Nagyon szépeket böködtél,az arab csajszid vaaaahh(egyre jobban tetszik).
A kosárral kapcsolatban pedig megértelek és örülök,hogy rászántad magad.Régen én is kosaraztam,nagyon szerettem és őszintén megmondom hiányzik!

Ayla írta...

Nagyon jó volt megint olvasni téged. Látom azért te sem tétlenkedtél.:-))