2008. május 19., hétfő

RR-ek






Claudius blogján olvastam egy érdekes bejegyzést a kommentekkel együtt. Gondolom gyanítjátok, hogy az RR-ekről volt szó, és egy emberkéről, aki a többieket semmibe véve saját szabályokat szab magának. Nos, engem szerencsére időben figyelmeztettek, hogy vele vigyázzak. Már nem is igázán tudom, hogy ki volt, de köszönet érte. Ha indult egy RR, amit szerettem volna, de láttam, hogy ő is benne van, inkább hagytam az egészet.
Beléptem pár RR-be, szám szerint 6-ba, úgy gondoltam, ennyivel még elbírok. Aztán elmentünk nyaralni, és történt valami az xszemesen, amit máig nem igazán értek. Ennek a bizonyos embernek a keze benn volt a dologban, de egy csomó hozzászólást módosítottak, vagy töröltek, mire hazaértem, tehát csak elbeszélések alapján vagyok képben. Annyit azonban sikerült az illetőnek elérnie, hogy nem hímezhettem együtt Gáborral, Judittal (mijuti), Magdival (Fóka).
Ennek ellenére elkezdtem a hímzéseket, több- kevesebb sikerélménnyel.
Eddig egy ért véget, ahol visszakaptam a kendőmet, a téli képes. Itt is volt egy notórius késő, akit később ki is hagytunk. Ezt 16 éves létére, minősíthetetlen hangon, és módon számon is kérte tőlem. Pont tőlem, aki rengeteg kendőt 1 nap alatt hímzett ki, hogy az ő lemaradását behozza. Aztán persze Korena is bekavart, és szegény Ayla még mindig várja a kendőjét.
A Popcorn macis eleve lassú RR-nek indult, és többé- kevésbé sikerült is kordában tartani.
Én már befejeztem a hímzést, mindenki más az utolsó macit készíti. Már csak az anyagomat várom, talán egyszer majd megkapom, és elkészíthetem belőle a megálmodott ágytakarót.
A Newton macis RR kisebb késésekkel, de halad, már csak 2 macit kell hímetnem, ebből egyet talán már a héten kapok. Itt is Korena kavart be egy kicsit, mikor már hónapok óta ült a kendőkön, fogta magát, aztán kilépett. Tehát, ha visszaér hozzám a kendőm, még helyette kell hímeznem.
Teáskanna RR, amit "megörököltem" Korena kiválásával: halad-haladgat. Hárman már visszakapták a kendőjüket, de van olyan emberke, akinek még csak 3 kanna van az anyagán. Mondjam esetleg, ki ült rajt, vagy egyértelmű? Itt is 1-1 délután alatt hímzek ki egy mintát, hogy hozzuk már be a lemaradést. Már csak Csicsóné Melinda kendőjére kell hímeznem, a héten várom, és ígérem Melinda, hogy sietni fogok. Aztán várhatok a terítőmre.
JJ angyalos RR: kapásból úgy indult, hogy az egyik csajszi Bfg hónapokig ült egy kendőn, és a füle botját sem mozdította. Már csak egyre kell hímeznem , de nem tudom, mikor ér majd hozzám, mert most van egy másik gyűjtögető emberke, akinél már 3 anyag van hónapok óta. Mindegy, karácsonyra majd csak visszaér.
13 szépség RR: elég jól halad, kettesével várjuk össze az anyagokat, és úgy postázunk. Utoljára márciusban hímeztem, de a jövő héten talán kapok anyagot.
Nos ennyi. Gondolom sejtitek, hogy az én véleményem is az, hogy soha többé RR. Én a lelkemet kiteszem, próbálom úgy intézni a dolgaimat, hogy ha kendőt várok,akkor egy héten belül tovább tudjam küldeni. Mások meg viccet csinálnak a határidőkből, és arra sem képesek, hogy legalább szóljanak, hogy bocsi, késni fogok.

Na, ezek után mutatom az elkészülteket.
Newton macis, Gyöngyesz anyagán.

Manogabi teáskannája.

Gaáledina angyalkás terítője.

Végül pedig a Mary Poppins SAL.

4 megjegyzés:

ercsu27 írta...

Ennyi rr-es kaland után csodálom, hogy még mindig ilyen "lelkes" vagy!
De a következtetésben én is egyetértek veled: soha többé rr!

Móka írta...

Ez már rég nem lelkesedés, csak a kötelességtudat, amit anno belém neveltek.:-)

ercsu27 írta...

Hááááát, hívd aminek akarod, akkor is tiszteletet érdemel! Bár mindenki így állt volna hozzá!

Melinda írta...

Azt hiszem hasonló véleményen vagyunk sok mindenben!
Kár,hogy az ember kedvét elveszik a jó dolgoktól,mert alapjában véve,a "barátságkendő" ötlet nekem nagyon tatszik!Pl. veled sem "ismerkedtem" volna meg az életben,ha nincs az RR...