2008. augusztus 12., kedd

Szeder, kiskutya, és egyebek


Tegnap, szabadnapos lévén egész nap takarítottam. Hypos vízbe nyúlkáltam, elég sűrűn, így a kertben edzett kezeim, körmeim estére nagyon szépek lettek. Gondoltam, kilakkozom olyan szép franciásra.
Aztán jött egy telefon anyától, hogy van egy kis tálra való szeder a kertben, nem kell-e.
Hallatszott a hangján, hogy nagyon meg akar szabadulni tőle, ezért felpattantam a bringára, és eltekertem érte. Igen ám, de mit csináljak vele, mert szeretni ugye nem szeretjük.
Este 9-kor jött az isteni szikra, fessünk vásznan, és fonalat.
Ahogy voltam, csupasz kézzel összenyomkodtam szegény szedret, aztán átpasszíroztam, kicsit felhigítottam, aztán beletettem az anyagot.Utána ecetes sós vízben fixáltam a színt, és íme az eredmény:

Eredetileg sötétebb volt, olyan padlizsános-szürkés színű, de az ecetes víz ilyenre világosította.
A fonal is enyhén melírozott, ez a képen nem látszik igazán.
Már meg is van az elképzelés, mi fog készülni belőle: a jövő évi hímzésnaplóm borítója.
Még valami szép kis mintát kell találnom hozzá, aztán bekerül a sorba, a hímeznivalók közé.

Szerintetek a kezem, és a körmöm milyen lett a szedertől? Egyszerűen siralmas.
De ma folytattam a takarítást, és már megint gyönyörű, kacérkodom a lakkozással.
De előtte még a gyermekem szemöldökét kell fazonra igazítanom, mert már két napja üldöz érte.
Hulla fáradt vagyok, a boltban is sokan voltak ma, mikor hazaértem nekiálltam megpucolni az ablakokat, kimosni a függönyöket. Végeztem az összessel.
Holnap és holnapután munka után végre pihenek, de hímezni nem fogok. A magyar kosárlabda válogatott játszik EB selejtezőmeccseket nálunk, az Aréna Savariában. Mindkét nap kimegyek a meccsre, mert már nagyon hiányzik a kosárlabda, és egy kis jó szurkolás. A hangomra most vigyázni fogok, nem akarok megint egy másfél hónapig tartó hangszálgyulladást összeszedni,
az előzőből is nemrég gyógyultam csak meg.
Vasárnap Kecskemétre megyünk a repülőnapra, hajnaltól éjszakáig tartó program, mivel az ország másik végén van. 2x5 óra autózás. :-X
Onnan hazafelé még beugrunk Szigetszentmiklósra, megnézzük az új családtagot, aki szeptember közepén fog érkezni hozzánk. Itt a képen még csak 2,5 hetes, igen picike a drága. Ő egy Bichone Havanese kislány, aki Szandrus nagy álma volt.

Jövő héten szabin vagyok, Pestre készülünk megnézni Test kiállítást, és a vidámparkba is régen jártunk már, oda is benézünk.
Meg persze a Balatonban is jó lenne egyet megmártózni valamelyik nap, ha már a nyaralás alatt a rossz idő miatt egyszer sem volt alkalmunk rá.

Szép kis tervek.
DE MIKOR LESZ IDŐM HÍMEZNI?????????????

6 megjegyzés:

ercsu27 írta...

Ecettel fixáltad a szedres festést? Majd mondod nekem pár nap múlva, hogy milyen a szine?

Melinda írta...

Nagyon szépeket festettél!!!
A programod meg elég sűrű,azért csak tudsz egy kis időt szakítani hímzésre?!

Móka írta...

Bizony tudok.Ma reggel 5.45-től, 6.15-ig hímeztem. :-)
Aztán meg majdnem lekéstem a buszomat, úgy kellett rohannom.

Móka írta...

Igen, ecettel fixáltam a festést.
Miért kérdezed a színét? Még mindig ugyan olyan, nem változott. Majd megpróbálom a dmc színskálán beazonosítani, melyik dmc színre hasonlít.

ercsu27 írta...

Azért kérdezem a színét, mert tavaly én is csináltam, és egy hét után totál elváltozott. Először valami álomszép színe volt, kapott ecetet, sót. Fonalat is festettem vele, sikerült szép átmenetesre csinálni. Talán van is kép róla a blogomban, tényleg nagyon szép volt. Aztán 1 hét múlva a fonal csúnya szürke lett, a vászon meg... hmmm, hát olyan gyümölccsel leevett póló színű :-)

Móka írta...

Akkor én is figyelem a színét. Egyenlőre még nem változott. :-)