2009. január 6., kedd

Olvastam



Igaz, egy kis segítséggel, de Ayla rám talált.
Ki kell választanom 5 könyvet, amit az elmúlt évben olvastam. Ez elég nehéz így elsőre, mert nagyon sokat olvasok esténként a hímzés után még szinte minden nap olvasok egy keveset.

Tehát az én listám:

J. K. R. : Harry Potter és a Halál ereklyéi .Ezt még akkor olvastam, amikor nem volt magyar nyelvű fordítása. Kalózfordításként kaptam meg e-mail-ben 2 nap alatt kivégeztem. De a szemem is kikészült tőle. A könyv maga nagyon jó, szeretm a Harry Potter könyveket.

Ken Follett: Az idők végezetéig : A könyv a Katedrális folytatása. 200 évvel később játszódik, a történet egy kis város lakóit, és a város melletti kolostor papjainak életét mutatja be.
Nagyon jó, bár én egy kicsit mást vártam. Szinte ugyanaz a cselekménye, mint az első kötetnek.

Joanne Harris: Csokoládé Vianne Rocher egy csokoládézót nyit egy eldugott francia kis faluban, és ezzel felbolydítja a kis közösség életét. Imádtam olvasni, bár a filmet már korábban láttam.

Joanne Harris : Csokoládécipő A Csokoládé c. könyv folytatása. Vianne Párizsban , a Montmarte-n él álnéven, két lányával. Egy csokoládézót vezet, ide kerül alkalmazottnak egy francia lány Zozie, és "felvirágoztatja" a boltot, Vianne hiába is próbál tenni ellene.

Joanne Harris: Szederbor Egy író pincéjében lapul pár üveg szederbor, amit még fiatal korában kapott egy idős kertésztől Joe-tól. Később vesz egy tanyát, amit rendbe hoz, megismerkedik titokzatos szomszédasszonyával , és kislányával, megpróbál segíteni nekik, és szép lassan megváltozik az életük. Nem tudom, mit írjak róla, én a csokoládék után többet vártam. Ez annyira nem jött be.

A következő könyvet még tavaly kezdtem, de még nem fejeztem be :

Arturo Perez -Reverte : A dél- királynője A könyv felénél járhatok valahol. Egy fiatal mexikói lányról , Teresa Mendoza életéről szól. Drogkereskedő párját megölik, neki pedig menekülnie kell a maffia elől. Spanyolországba szökik, ahol börtönbe kerül,majd onnan kikerülve drogüzletbe kezd. Ő lesz a dél- királynője, a kolumbiai drogmaffia feje.

Nem tudom, kit jelölhetnék meg. Ha valaki megosztaná velünk, miket olvasott, hagyjon nekem egy megjegyzést.

3 megjegyzés:

Ayla írta...

A HP-t én is imádom. A Csokoládét pedig filmen láttam, és az egyik kedvencem.

Melinda írta...

De jók!
nem is tudtam,hogy van folytatása a Csokoládénak!
Milyen jó,hogy nem hagytad magad,így újabb ötletet adtál mit sorakoztassak a polcra:))

elina írta...

:-)halihooo:-)